трансплантация на коса

трансплантация на коса

Трансплантацията на коса е едно добро решение за справяне с косопада.
Първата стъпка, която трябва да предприемете е да направите консултация със специалист.
Преглед
По време на прегледа ще бъдат обсъдени желаните от вас резултати и до каква степен ще бъдат постигнати. Ще бъдете информирани за възстановителният период и възможните рискове и усложнения след операцията.
Ще получите указания какво трябва да правите преди операцията, по време и след операцията.

трансплантация на коса

трансплантация на коса

Преди процедурата трябва да съобщите за здравословни проблеми, какво е кръвното ви налягане, имате ли наличие на алергии и какви лекарства приемате. Тютюнопушенето също е фактор, който е от значение. Ако сте пушач, в деня на процедурата трябва да се въздаржите от пушенете.
Присаждането на коса или трансплантация на коса представлява процедура, при която здравите космени фоликули се присаждат на места, където липсва. Донорските присадки се взимат от задната или страничните части на главата. Типа коса на пациента е важен фактор за да бъде успешна процедурата – цвят, гъстота. Трансплантацията на коса отнема един ден.
Процедурата се извърши под въздействието на местна упойка.
Развитието на новите присадени космени фоликули постепено и бавно (за около 6 месеца). Това от своя страна ще ви даде достатъчно време за да се адаптирате към новият си вид. Манипулацията се извършва прецизно, при което дискомфорта и страничните ефекти са сведени до минимум.
Но ако забележите, че имате проблеми по кожата на главата или наличие на инфекция, незабавно трябва да уведомите лекуващият лекар.
Периода след операцията е много важен. От ваша страна е необходимо да бъдете изключително внимателни към засегнатите участъци. Преди процедурата ще ви се дадат най-подходящите препоръки и ще ви бъде обяснено най-подробно как правилно да се грижите в следоперативния период.

Вашият коментар

Call Now Button