трансплантация на коса – FUE характеристики

Трансплантация на коса – FUE характеристики

FUE ( извличане на фоликуларни единици) е най-модерният и най- лек метод за трансплантация на коса .
При този метод космените фоликули са взети под формата на фоликуларни единици ( FU), една по една с помощта на много фини инструменти с голяма точност.
Специфичните характеристики на FUE
1 . Белег
Фоликуларните единици се взимат една по една като се използват фини инструменти.  Получените “ белези “ са с много малки диаметри . След подходящо лечение, често е почти невъзможно да се видят. На местата, където космите са били изтръгнати остават малки светли петънца.
2 . Екстракция (извличане) : операция, лечебен процес, постоперативни усложнения :
FUE методът е един вид микрохирургия . Протича почти безкръвно, малките “ ранички зарастват много бързо, без усложнения . На върха на тези “ ранички „, ще се образува коричка. Възможно е да се усеща лек сърбеж в задната част на главата до седмия ден след трансплантацията на коса .
Много рядко могат да се появят инфекции. Изписват се антибиотици, за да се избегне това.
3. Възможност за контролиране броя на присадките
Тъй като присадки се извличат една по една, е възможно да се контролира добива на желания брой на присадки.

Hair transplant

Hair transplant

4 . Манипулиране на излишните присадки

Всяка излишна присадка може да се присади обратно в донорната зона, без никакъв проблем . По този начин , няма излишно прахосване. Те допринасят за плътността на косата в донорската зона и могат да бъдат използвани като донорски присадки за бъдещи трансплантации на коса .

5 . По-голям избор на място за извличане на присадката
FUE предлага различни възможности за избор : фоликуларните единици могат да бъдат извлечени без никакъв проблем от всяко възможно място на скалпа където има коса . При пациенти , които имат много белези, в резултат на предишни трансплантации , може да се използва и коса разположена в задната част на ухото.
При техниката FUE се постигат изключително естествени резултати.

Вашият коментар

Call Now Button