Трансплантация на коса – кандидати

Трансплантация на коса – кандидати 

Не всеки може да се окаже подходящ кандидат за процедурата трансплантация на коса.А тези кандидати, които са подходящи трябва да имат реалистични очаквания преди да се подложат на процедурата.

Трябва да се има предвид, че има краен брой присадки, които могат да се вземат и преместят в зоната с липсваща коса. Ако присадките не се използват по най-ефикасният начин резултата от процедурата може да не отговаря на вашите очаквания.

hair-transplantation

Какво може да очаквате след трансплантация на коса?

Ако правилно е изчислено необходимото количество на присадките и са присадени в определена плътност, оцеляването на косата трябва да бъде между 90 и 100 процента. Ако присадките не се употребят правилно, ако се прехвърлят твърде много в рамките на една сеанс или, ако присадките са засадени прекалено на гъсто, има вероятност  трансплантираните косми да не могат да растат.

От правилното изчисляване на необходимото количество присадки зависи постигането на желания резултат.

Затова математически се определя:

∙         Площта на зоните

∙         Брой фоликуларни единици на квадратен сантиметър (cm2 ) в зоните незасегнати от оплешивяване ;брой косми на cm2 в зоните незасегнати от оплешивяване; диаметъра на космите в зоните незасегнати от оплешивяване.

∙         Брой фоликуларни единици на cm2   в зоните засегнати от оплешивяване; брой косми на cm2   в зоните засегнати от оплешивяване; диаметъра на космите  в зоните засегнати от оплешивяване.

Трансплантация на коса – кандидати

Най-добрите кандидати за трансплантация на коса са:

∙         Мъже, страдащи от андрогенна алопеция

∙         Мъже с реалистични очаквания и които разбират, че тяхната загуба на коса може да продължи да се развива

∙         Мъже, които са страдали от оплешивяване в продължение на много години, без промяна,  и се интересуват от добавянето на коса за да се осигури по-младежки вид

∙         Мъже и жени, които са загубили косата в резултат на травма или изгаряния

∙         Мъже и жени, които са загубили косата поради козметични процедури

Вашият коментар

Call Now Button