Присаждане на коса

hair transplant

Присаждане на коса

Присаждане на коса- днес най-добрият метод е присаждането на собствена коса. Косата се взима от места, където е в изобилие и се добавя там, където липсва.
Какво представлява присаждането на коса?
Първоначално на скалпа се прави преглед,  за да се установи каква е степента на загуба на коса. Вижда се кои зони са със загуба на коса, каква е гъстотата на косата и къде има луковици в състояние на покой (всяка отделна луковица съдържат от 1 – 3 косъма). На тази база после може да се изчисли математически броя луковици, които трябва да се добавят и точното място.
На два етапа протича операцията.
Първи етап – поставя се местна упойка и се вземат присадки (фоликули) от местата, незасегнати от оплешивяване (тилна зона и зоните над ушите). Една по една луковиците се изтеглят.
Втори етап – очертава се областта, където ще се извърши присаждане, съгласно съответно желанието на пациента. Следва имплантирането на присадките. При тази процедура не остават белези.

Присаждане на коса

Присаждане на коса

След операцията

В рамките на 10 дни след процедурата всеки ден косата се измива много внимателно и се маже със специален крем. Около присадките се образуват фини раневи корички, които отпадат. Зачервяването изчезва към 15-ия ден.
След присаждане на коса новата коса ще започне да пада, но няма повод за притеснение, това е нормално. От четвъртия месец нататък косата започва да расте отново. След шестият месец се вижда резултатът от процедурата присаждане на коса. Методът по присаждане на коса позволява преразпределение на наличната коса, която след процедурата си расте нормално, може да бъде подстригвана, боядисвана, тъй като това си е вашата собствена естествена коса.

Цена

 

 

One Comment

Вашият коментар

Call Now Button