Присаждане на коса без операция? Възможно ли е?

Присаждане на коса без операция? Възможно ли е?

Безшевно присаждане на коса

В началото на века лекарите намериха начин да се отърват от белези при присаждане на коса. Всъщност това е по-напреднала техника на предходният метод. Научно, този метод се нарича „екстракция на изолирани фоликуларни единици“ и днес се смята за най-добрият и надежден метод. Самата процедура е доста по сложна.

За извършването й има нужда от специални умения и инструменти, които гарантират по- добър успех. Използват се специални инструменти, с които фоликулите се извличат.

Безшевното присаждане на коса е по- безопасен метод, тъй като премахва необходимостта от зашиване, така че върху скалпа няма оставащ белег.

Екстракцията на фоликуларни единици включва малки фоликуларни групи (обикновено от един до четири фоликула) от донорската област, последвано от присаждането им в реципиентната област. Тези микроскопични присадки могат да се разпределят равномерно върху скалпа на местата където има плешивост и се получава присадена коса с естествен резултат. Всъщност присадената по този начин коса не може да бъде разграничена от настоящата след операцията (това не може да се каже за старите методи). Освен това, процедурата преминава по-бързо и по-малко болезнена от която и да е друга процедура.

Възможно ли е присаждане на коса без операция ?

Ако ви се казва, че има лесен и ефективен начин да се избавите от плешивата глава хирургически, но без присаждане на фоликули – заслужава си да разпитате и да се поинтересувате от подобни изявления. Факт е, че съществува хирургично присаждане на коса чрез отрязване на лента от кожата на главата.
Но трудно може да се каже, че е много ефективно.

Така че, чрез техниката Стрип след срязване на лента от кожата на задната част на главаата, скалпа се стяга и зашива. В повечето случаи този метод дава груби резултати и не се препоръчва за тези, които наистина са загрижени за външния си вид, заради линейния белег в тилната част.

Какви са безоперационните процедури за възстановяване на изгубената коса?

За възстановяване на косата съществуват и други опции, може да намерите подходящата опция за лечение именно за вас.

Терапии и серуми
На пазара има различни серуми за коса с различни съставки, насочени към различни ефекти върху косата. При избора на серум за коса не забравяйте да гледате за съставките и се уверете, че продуктът не съдържа вредни токсини, химикали или силикон. Силиконът е основен компонент на много серуми за коса и осигурява илюзия за гладка и здрава коса, като същевременно създава зависимост, която ще доведе до косопад. Предпочитайте продукти, в които има естествени съставки като кератин, кокосово масло, масло от жожоба, арганово масло и етерични масла.
Терапии за коса също се използват при проблем с косопада, като PRP терапии, мезотерапии.

Добавки
Оралните добавки са един от най-популярните продукти, които благоприятстват растежа на косата. Съществуват различни продукти, като се предлагат добавки, предназначени специално за за косата, кожата и ноктите. Тези добавки включват набор от витамини и хранителни вещества, които действат добре на косата.

Шампоани
Предлагат се и шампоани за лечение на косопад и оредяване на косата. Когато подбирате шампоан, не забравяйте да проверите състава. Всяка от специфичните съставки има своя собствена уникална роля в стимулирането на растежа на косата.

Локално лечение със спрейове или пяни.

Вашите резултати, сумата, която ще похарчите и колко по-добре ще се чувствате след присаждане на коса или след други процедури или продукти, зависят от това да направите правилното проучване предварително.

Вашият коментар

Call Now Button