Отблизо – Трансплантация на коса

Отблизо – Трансплантация на коса 

Вероятно сте забелязали, че мъжкият тип плешивост без значение каква е загубата на коса отпред и в горната част на главата, косата се запазва отстрани и в задната част на главата. Страничните зони и задната част са по-малко засегнати от действието на DHT (дихидротестостерон ) върху космените фоликули в тези зони. Именно тези области са донорски, от които се отстраняват космените фоликули и околната тъкан .

hair-transplant

Взетите за трансплантация космени фоликули, заобикалящати тъкани и кожа се наричат ​​присадки (графти), като всяка присадка съдържа един или повече косъма.

След като присадката се извади, тя се трансплантира в зоната на оплешивяване в малки процепи, които са направени с хирургически инструмент.

Всеки един човек е индивидуален, две еднакви глави няма, затова при всеки човек се подхожда индивидуално, резултатите също не са еднакви при различните пациенти.

Най- напред се трансплантира коса в предната и горната част на главата. Това са областите, които рамкират лицето ви и оказват най-голямо влияние върху външния вид.

Броя на процедурите зависи от степента на косопад. При мъжете често се постига желания резултат само след един сеанс, в които хиляди косъмчета се трансплантират. Един сеанс продължава между пет и десет часа. Бъдещи сеанси може да има, ако е необходимо след 8 месеца.

При планирането на вашата процедура, трябва да се има предвид типа косопад и скоростта, с която косата пада. Дизайнът на линията на косата е от решаващо значение. Предните тънки линии варират по форма и плътност при различните хора. Вашият лекар ще избере внимателно донорските зони, от които ще се трансплантира коса въз основа на цялостен дизайн.

Вашият коментар

Call Now Button