Косопад

Присаждане на коса

Косопад

Косопадът отдавна е определен от науката като медицинско състояние. Множество са причините за поява на косопад.
При различните цветове коса гъстотата е различна. Гъстотата на косата се определя от броя косми, които растат на единица площ. Като при русите коси броят е 120 хиляди, при тъмните коси – 100 хиляди. Обикновено косата израства с 1 см. на месец, но разбира се това зависи и от хормоналния баланс на организма и сезона. Изследванията показват, че косата расте по-бързо през светлата част на денонощието и през лятото.Космите на главата постоянно се подновяват. Около 4 години е цикълът на един косъм.

Косопад

Косопад

През живота на всеки човек от всеки корен поникват нови косми 20 пъти. С напредване на възрастта загубата на коса може да се дължи и на промяна в хормоналния баланс и генетична предразположеност. Падането на коса може да се дължи и на различни заболявания на кожата, нарушения в обмяната на веществата, а също и от неправилна грижа.
Днес хората страдат от косопад повече откогато и да било. Този факт има тясна връзка с повишения стрес.
Медицината отличава няколко основни вида косопад: генетично оплешивяване,олисели навсякъде петна, пълна плешивост и цялостна липса на окосмение по цялото тяло. Косопада и оплешивяването са често срещан проблем при мъжете. Скалпа на мъжете има между 100 000 – 150 000 косъма. Нормално е да падат ежедневно средно 80-100 косъма, за да се даде път на новопоявилите се. При по-интензивен косопад, косата постепенно започва да оредява.

Вашият коментар

Call Now Button