Защо присаждане на коса е толкова популярно днес ?

Присаждане на коса

Загуба на коса при мъжете

Косата е очаровала още от началото на времето и е нормално да се чувства човек притеснен, когато забележи изтъняване или оплешивяване. Някои може да се притесняват за неща, като дали ще ги намират за привлекателни, дали не изглеждат по- възрастни, как ще се отрази това на работата ? Ако ви е омръзнало да се преструвате, че липсата на коса не ви притеснява, свържете се с компетентен лекар и клиника за присаждане на коса , обсъдите какви са възможностите за вас и вашата коса.

Какви са аспектите на мъжката психология свързани със загубата на коса ?

Отричане
Когато става въпрос за загубване на коса, отричането играе роля в почти всяка емоция, която човек чувства. Мъжете имат склонността да отричат, че губят косата си и че това ги разстройва.

Може би най-важната и най-трудната част от разбирането на психологията на плешивостта е разпознаването и справянето с отричането, което е вид самозалъгване.

Ако лъжеш сам себе си, как може да стигнеш до истината?

Когато е налице отричане, това предотвратява точната оценка на плешивостта и възможностите за лечение. В крайна сметка това може да доведе до фалшиви лечения за косопад.

Ниско самочувствие
Повечето мъже заявяват, че за пръв път са осъзнали, че са плешиви, когато приятели уж на шега са споменали за това. Първият избор пада върху това да започнеш да носиш шапка, да приемеш мълчаливо ситуацията.

Какво да се направи при загуба на коса при мъжете?

Присаждане на коса

Присаждане на коса

Загубата на коса при наследственият косопад става тежко с времето и води до оплешивяване. Не е нужно вече човек да живее с забележим косопад, има методи, за борба с проблема, които са се развили през годините.

Възможно е да се коригира загубата на коса, като се използва операция за присаждане на коса, да се стопира до колкото е възможно косопада с медикаменти и терапии. Страдащите от мъжки тип плешивост, вече могат да се възползват от множество опции за справяне с проблема.
Най-надеждният и добър начин да се възвърне изгубената коса е операцията присаждане на коса. Техника на Fue е по-малко инвазивна, по-малко болезнена и не включва шевове. Усложнения, страничните ефекти се наблюдават рядко, а присадената коса е за постоянно.
За превенция на косопад се предлагат само от лекар медикаменти и терапии. Трябва първо да се консултирате със специалист в тази област.

Според последни проучвания, по-голямата част от пациентите с косопад днес са заинтересувани от присаждане на коса.

Присаждане на коса винаги се е считало за сериозна операция, днес с по-развити техники и методи се извършва процедурата.

Причини, поради които присаждане на коса става все по- популярно.

През последните години значително нарастна броя на хората, които желаят да се борят с проблемния косопад.
Има множество знаменитости, които са преминали през процедура за присаждане на коса, за да коригират проблема си с плешивостта.
Всичко започна с известни личности, които проявиха интерес и се подложиха на присаждане на коса, за да коригират външния си вид, като Уейн Рууни, Роби Уилямс и други.

Уейн Рууни, известен футболист, пръв публично успява да заяви за преминаване през присаждане на коса, защото казва той –
“по-добре е отколкото да остана плешив на 25 години”.
И много други изтъкнати личности избират присаждане на коса, техните операции не са по-тайни и всеки може да се възползва от
това.
Загубата на коса за никого не е приятна, особено за знаменитостите, които са по-загрижени за косата си и това как изглеждат.
Често срещаният мит е, че само известни личности могат да си позволят процедура присаждане на коса, но това не е вярно и не е нужно да сте милионер, за да се подложите на операцията.
Всъщност, не е толкова скъпа операцията повече достъпна е за желаещите да възстановят косата си, като изключваме много ниските цени предлагани от непрофесионални екип техници, които нямат право да извършват операции.
Можете предварително да разберете и да изчислите точната сума за процедурата, в зависимост на количеството на фоликулите.

Голяма част от мъжете се обръщат за присаждане на коса, за да възстановят загубената коса и да не бъдат вече плешиви, благодарение на минимално инвазивните техники за присаждане на коса.

В интернет човек може да намери много бързо информация за косопад, много съвети за лечение, продукти, процедури, за операцията по присаждане на коса. Но разбира се не всяка информация е напълно вярна или изобщо вярна.
Можете да се запознаете с процедурите, които извършва даден доктор и клиника, тяхната квалификация, опит, снимки преди / след с техни резултати. По този начин може да добиете представа на какво се подлагате, при кого и какво може да се очаква.

След като човек има добри познания и информация за загубата на коса и възможните лечения, много по-лесно може да вземе решение да премине през присаждане на коса или не.
Нужно е да се консултирате с точният лекар и да ви посъветва какво ще бъде най- добро за вас.

По напред когато нямаше интернет трудно беше хората да научат за присаждане на коса. Днес вече интернет е достъпен навсякъде и по всяко време, има много информация за присаждане на коса , доста се коментира темата и се споделят различни случаи.
Както във всяка друга област се развиват техниките и методите с времето, така е и с присаждане на коса. Ранните техники нанасяха травми и бяха дискомфортни, даваха неестествени резултати. Но с появата на техниката FUE нещата са промениха значително, от начина на извършване на операцията до възстановяването и до получаване на естествени резултати.

Един от факторите, които са увеличили популярността на трансплантационната процедура за коса, е напредъкът на технологиите. Днес, извършването на процедура за трансплантация на коса става по-гладка и по-гладка от преди. Последните техники за трансплантация на коса позволяват на хирурга да трансплантира максимален брой налични присадки, без да предизвиква твърде много болка и дискомфорт.

Присаждане на коса

Присаждане на коса

Има методи за извършване на присаждане на коса. В клиниките, тясно специализирани само по присаждане на коса, ще ви насочат най- добре за вашият стадий на плешивост и нужното лечение.
Трябва да имате в предвид, че ако трансплантацията се извърши с FUT техниката, лекаря ще изреже от донорската зона на тила, част от скалпа, за да се добият необходимите присадки за присаждане.

При процедурата FUE, екстракцията се извъшва директно от задната част на скалпа на еденични фоликули чрез малък инструмент. Чрез тази техника може да се извлече максимален брой присадки, за запълване на плешивите участъци.

Естествени резултати

Добрата техника Fue, в опитните ръце на лекаря и екипа му , добрата дългогодишна практика, нужното ниво на квалификация, ще ви осигури напълно естествени и максимални резултати съобразени с индивидуалното състояние.

Самата операция по присаждане на коса отнеме много време ( от 6-10 часа), но след това възстановяването не е тежко,
повечето хора бързо се връщат към нормалната рутинна работа, имайки предвид постоперативните указания, предоставени от лекаря.
След операцията трябва да внимавате и да следите дадените инструкции, може да не носите шапкат за известено време, да не спортувате и да не вдигате тежко, във ваша полза е, ако искате да имате наистина резултат от процедурата. Трябва да се пазите от инфекции на скалпа, удари и др. Ако не се пазите, не внимавате, не очаквайте много добри резултати.

Съвети Присаждане на коса

Ако пушите, трябва да спрете пушенето, преди операцията за присаждане на коса. Също така трябва да избягвате консумацията на алкохол и алкохолни напитки.
Трябва да консумирате достатъчно количество хранителни вещества като витамини, минерали, желязо и др.
Не трябва да приемате каквито и да било разредители на кръвта, като аспирин и подобни.
Избягвайте до колкото е възможно директното излагане на слънце.
Спрете приема на стероиди.
Добре е, ако създатете навик да заспивате рано и да имате достатъчно време за сън, вместо по-малко време за сън.
Подържайте скалпа чист.
Редовно приемане на предписани медикаменти.

Както се спомена интернет е навсякъде и получаването на информация относно присаждане на коса, техники и т.н. е станало по – достъпно. Зависи как човек ще използва предоставената му информация. Но човек трябва да консултира и да се обръща само към сертифициран лекар за присаждане на коса, за да е сигурен, че е добър кандидат за процедурата и че ще бъде в надеждни ръце.

Вашият коментар

Call Now Button