Готови ли сте за присаждане на коса?

hairtransplant

Как да се подготвите?

Косопадът
Загубата на коса е проблем на голяма част от мъжете.
Когато козметичните продукти и природните средства за лечение на косопад не вършат работа, присаждането на коса се оказва последно решение.
Използването на различни лосиони и мехлеми за растеж на косата е по-прост процес, в сравнение с операцията за присаждане на коса, която не е толкова проста операция и има нужда от тясно специализиран доктор по присаждане на коса, за да се избегнат рискове или усложнения, които може да възникнат.

Има много случаи, при които има измамени от временни и работещи на черно клиники поради невежество, неинформираност и зарди фалшивите реклами. Ако сте решили да си присадите коса и при подготвката за това, следвайте тези съвети, ако искате да имате успешен опит от присаждането на коса.
Информацията е от организации по присаждане на коса и специализирани лекари по присаждане на коса.

Избирайте доктор експерт по присаждане на коса

Това е един от основните критерий. Мнението на повечето хора е, че подлагането на присаждане на коса е като всяка друга козметична процедура и може да бъде направено от всяка клиника или от всеки.
Но това със сигурност не е така, защото присаждането на коса е медицинска процедура, която има нужда от доктор експерт по присаждане на коса. Това означава, че е задължително да се насочите към лекар, който е удостоен с документи да извършва присаждания на коса и да извършва самите операции.

Не се подвеждайте по рекламите

Не трябва избора ви да зависи само от реклама, която сте видели или от много ниската цена.
Обръщайте се към квалифициран лекар за възстановяване на коса, ще ви осигури лечението от което имате нужда и отговаря на очакванията ви и разполага с нужната квалификация и опит.

Не всеки е квалифициран да извършва присаждане на коса

Падането на косата не е незначителен проблем и когато става въпрос за възстановяване на косата и извършване на операция по присаждане на коса, не трябва да се правят компромиси за качеството на услугата. Козметични процедури като ботокс, филъри и др. дори са достъпни вече в много клиники и центрове. Така се получи и с присаждането на коса.
Трябва да се има предвид, че когато се извършва операция в голяма болница нямате никаква гаранция, защото в повечето случай, просто се наемат помещенията там и се използва името на дадената болница, нищо повече.

Много „специалисти“, които изпълняват тези процедури, са или немедицински специалисти или недостатъчно квалифицирани. Важното, което трябва да се разбере, че присаждането изисква медицински познания и трябва да се обръщате само към сертифицирани доктори за присаждане на коса. Не гледайте имена на големи болници или верига от клиники и болници, там се извършват операции на множество пациенти на ден от екипи и всичко е на конвейер.

Търсете квалифициран доктор с определен екип от специалисти

Присаждането на коса не е операция, която може да се извърши от сам човек, без значение колко опитен е доктора.
При извършването на операцията присаждане на коса, доктора работи обикновено с асистенти, които съставляват неговият
екип.
Някои лекари предпочитат да използват различни екипи.
При използването на различни екипи, работата в екип не е толкова ефективна, колкото при екип, с който доктора работи постоянно и от дълги години.
Също така докотра и екипа са винаги налице, докато цялата процедура бъде завършена.
Клиниките работещи нелегално извършват трансплантации без да осигуряват безопасност на пациента, използват лоша подкрепа и никой не може да ви гарантира или докаже какъв опит и квалификация имат.

Важно е да се направи правилно проучване

Трябва да се направи добро и подробно проучване за доктора, както и клиниката и да изберете подходящо квалифициран и лицензиран специалист по присаждане на коса.
Когато става въпрос за естетична процедура, не правете компромис за качеството и безопасността и двете са еднакво важни. Проверявайте доказан ли е опита на докора, който ще извърши процедурата, какви са резултатите му.

Това не са мрачни факти и плашещи критерий, а съвети, които ще ви помогнат и подобрят избора ви.
Няма достатъчен контрол върху козметичните клиники, и това поражда рискове при извършването на подобни процедури. Трябва да се подчертае значението на подходящ лекар, който да отговаря на нуждите ви и който не прави компромиси със здравето и качеството на процедурите, които преглага и извършва.

Вашият коментар

Call Now Button